Ulkonaisen menestyksen kääntöpuolena moni kokee tarkoituksettomuutta ja sisäistä tyhjyyttä. Toisaalta vaikkei mitään erityisiä ongelmia olisikaan, ihminen kokee silloin tällöin kaipausta jonkin sellaisen puoleen, jota ei normaalein astein voi saavuttaa. Tälläistä tilaa sanotaan etsikkoajaksi, ja Raamatun mukaan Jumala kutsuu ihmistä erityisen voimakaasti juuri silloin.

 

Moni etsii mystiikasta apua sisällä kaihertavaan kaipaukseen. Idän uskonnot tarjoavat tietä parempaan, mutta eivät tosiasiassa mitään varmuutta perillepääsystä. Jopa niin, että matkalla olo ja aina vain uusien teiden löytäminen jonnekin onkin tärkeämpää kuin lopullinen vastaus.

Siksi monia loukkaa se ehdottomuus, että Jeesus on ainoa totuus ja ainoa pelastus. Silti meillä on hyviä uutisia: sinä voit itse saada täyttymyksen kaipaukseen ja tarkoituksen elämään saamalla yhteyden Jeesukseen!

Raamattu ei tarjoa monimutkaisia rituaaleja eikä vuosien hartaudenharjoituksia yhteyden saamiseksi. Sinä saat yhteyden Jumalaan niin että koet sen konkreettisesti eikä asia jää epäselväksi. Tätä kokemusta sanotaan pelastusvarmuudeksi, eikä se ole yksittäinen kokemus vaan jatkuva olotila.

Miten siis voit saada yhteyden Jeesukseen? Jeesuksen ristin kuoleman kautta pelastus on jo olemassa, mutta sinun on itse päätettävä ottaa se vastaan. Muuta et edes voi tehdä yhteyden saamiseksi.

Tee siis näin:

1. Tunnusta oma asemasi Jumalan edessä. Myönnä, että tarvitset syntiesi sovitusta, vaikka et olisikaan tehnyt mitään erityistä pahaa kenellekään. Hyväksy se, että Jeesus voi ja ennen kaikkea haluaa pelastaa sinut ja saada omaan yhteyteensä.

2. Pyydä pelastusta vaikkapa yksinkertaisesti rukoilemalla: "Jeesus, pelasta minut!" Jos teet tämän tosissasi, hienoilla sanoilla ei ole merkitystä vaan sydämesi asenteella. Tunteillakaan ei ole merkitystä, mutta Jumala vastaa sismpääsi sellaisella tavalla, että tiedät olevasi pelastettu.

3. Opi tuntemaan Jumalaa lukemalla Raamattua. Aloita uudesta testamentista. Saat sieltä vastauksen moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

4. Hakeudu muiden uskovien yhteyteen, sillä muut voivat autaa ja rohkaista. Tärkeää on myös se, että voit pyytää muita rukoilemaan puolestasi. Ja mikä parasta, yhdessä on mukava elää eteenpäin!

Käyttöoikeutesi eivät riitä kommentointiin