Seurakuntamme saarnaajana toimii Pertti Lehmuskoski. Hän on tavattavissa
seurakunnan toimiston aukioloaikoina sekä kokousten yhteydessä. Tavoitat

Nuorisotyöntekijänä 1.11.2015 alkaen toimii Anu Niskanen-Similä. Tavoitat hänet sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse: 044-377 2681.

Pertti Lehmuskoski

Valmistuin Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta toukokuussa 1980. Pappisvihkimyksen jälkeen toimin ev.lut.kirkon pappina Joensuussa, Varkaudessa, Kuhmossa ja Hyrynsalmella n. 3 v 3 kk ajan.Vuonna 1983 liityin helluntaiseurakuntaan ja menin Katinalan Raamattuopiston kurssille (syyskurssi -83). Siellä tutustuimme vaimoni Kirstin kanssa ja menimme naimisiin heinäkuussa 1984. Sitä ennen, kesäkuussa 1984, olin aloittanut työn Vaasan helluntaiseurakunnan toisena työntekijänä. Sen jälkeen olen työskennellyt Hyrynsalmen, Särkimäen, Toivakan ja Oriveden helluntaiseurakunnissa ennen nykyistä tehtävää täällä Kangasalla.

Vuodesta 1991 vuoteen 1999 olimme lähetystyössä Nepalin pääkaupungissa Katmandussa. Tulin uskoon opiskeluaikanani lokakuussa 1978. Seuraavan vuoden ensimmäisenä päivänä sain yksin ollessani voimakkaan kokemuksen, kun täytyin joululomalla Keiteleen pappilassa Pyhällä Hengellä. Raamatussa puhutaan Pyhän Hengen kasteesta. Sain myös kielilläpuhumisen armolahjan kaksi päivää myöhemmin. On maailmankaikkeuden tärkein asia olla armosta pelastettu Jeesuksen ristin työn tähden ja olla Hänen kanssaan matkalla kohti taivaskotia.

Meinimme Nepaliin helmikuussa 1991. Olimme kokeneet Jumalan kutsua Nepaliin noin seitsemän vuoden ajan ja saaneet monta profetiaa asiasta. Ovet aukesivat vasta, kun Nepalissa oli toteutunut suuri demokratiauudistus vuonna 1990. Oli Jumalan aika mennä tuohon tilanteeseen, jossa kristittyjä oli vapautunut vankiloista ja seurakunnat olivat uuden, vapaan ajan keskellä.

Olimme Nepalissa vuoden 1999 alkupuolelle saakka.Yhteensä olimme Nepalissa noin kuusi vuotta, lomaajat vähennettynä. Opiskelin nepalin kieltä ja suoritin diplomitutkinnon yliopistosta. Opiskeluni kautta me saimme koko ajan viisumin olollemme siellä. Elimme seurakuntien kanssa. Oli mahtavaa saada kokea olevansa yhtä paikallisten uskovien kanssa. Lauantai on vapaapaivä Nepalissa ja silloin seurakunnatkin kokoontuivat.

Istuimme usein lattialla täyteenahdetuissa rukoushuoneissa nepaliuskovien kanssa. Saimme olla kaikessa työssä mukana. Olin vanhimmistossa ja opetin seurakunnassa ja raamattukoulussa. Kävin maalla myös puhumassa seurakunnissa. Kirsti löysi oman paikkansa naistentyössä. Hän oli mukana toteuttamassa isoja seurakuntien yhteisiä naistenpäiviä. Kirsti kävi myös naisvankilassa katsomassa thailaisia tyttöjä.

Meillä oli kolme lasta mennessämme Nepaliin. Neljäs syntyi kotimaan lomalla Suomessa ja viimeinen Katmandussa Nepalissa. Isommat lapset kävivät koulua Nepalissa, ensin British Primary School'ssa, myöhemmin norjalaisessa koulussa. He saivat hyvin kansainvälisen alun koulunkäynnilleen. Kirstin vanhemmat pääsivät käymään neljä kertaa luonamme Nepalissa. Kaiken kaikkiaan nuo vuodet olivat hyvin rikasta aikaa, meidän elämämme parasta aikaa.

Anu Niskanen-Similä

Seurakuntamme nuorisotyöntekijänä (1.11.2015 alkaen) toimii Anu Niskanen-Similä. Anu on aiemmin toiminut Lapinlahden Helluntaiseurakunnan nuorisotyöntekijänä ja muutti perheineen Kangasalle kesällä 2015.

Anun perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi lasta.

+2 # Eero Nevalainen 24.11.2014 23:05
Tämä esittely on erittäin hyvä ja kotisivusi ne ovat hämmästyttävän mahtavat.
Vastaa | Vastaa lainaten | Lainaa