Tapaus jota usein sanotaan keksityksi, koska kuulemma ei sellaista voi tapahtua, ja eikä kala kuljeta rahaa suussaan. Näin väittävät eivät tunne sikäläisiä kaloja, mutta tällainen väite osoittaa vain tietämättömyyttä

 

Matt.17:24. Ja kun he saapuivat Kapernaumiin, tulivat temppeliveron kantajat Pietarin luo ja sanoivat: "Eikö teidän opettajanne maksa temppeliveroa?" 25. Hän sanoi: "Maksaa". Ja kun hän tuli huoneeseen, kysyi Jeesus häneltä ensi sanaksi: "Mitä arvelet, Simon? Keiltä maan kuninkaat ottavat tullia tai veroa? Lapsiltaanko vai vierailta?" 26. Ja kun hän vastasi: "Vierailta", sanoi Jeesus hänelle: "Lapset ovat siis vapaat. 27. Mutta ettemme heitä loukkaisi, niin mene ja heitä onki järveen. Ota sitten ensiksi saamasi kala, ja kun avaat sen suun, löydät hopearahan. Ota se ja anna heille minun puolestani ja omasta puolestasi."  

 

Kala oli Tilapa, eli nykyinen kampakala, eräältä nimeltään, myös Pietarinkala. Tilapa kantaa muniaan, ja nuoria poikasiaan suussaan. Käytyään ruuan haussa nuori kala palaa emon suuhun.

 

Sitten kun emo haluaa vieroittaa poikaset suustaan, se etsii jonkin esineen suuhunsa mieluummin kirkkaan, ja näin estää poikasten paluun. Kirkas estää poikasta erottamasta missä on suu.

 

Tässä tapauksessa tuo kirkas esine oli kolikko. Tämä ei ole ainoalaatuista, vaan nykyäänkin niiden suista löytyy kaikenlaista kirkasta ja kiiltävää.

 

Lyhyt biologian oppitunti osoitti tämänkin Raamatun (Jumalan Sanan) kohdan todeksi.