Alkuun kolme esimerkkiä.

 

Mark.1:40 hänen tykönsä tuli pitalinen mies, rukoili häntä, polvistui ja sanoi hänelle: "Jos tahdot, niin sinä voit minut puhdistaa". 41. Niin Jeesuksen kävi häntä sääliksi, ja ojentaen kätensä hän kosketti häntä ja sanoi hänelle: "Minä tahdon; puhdistu".  42. Ja kohta pitali lähti hänestä, ja hän puhdistui. 43. Ja varoittaen häntä ankarasti hän laski hänet heti menemään 44. ja sanoi hänelle: "Katso, ettet puhu tästä kenellekään mitään, vaan mene ja näytä itsesi papille ja uhraa puhdistumisestasi se, minkä Mooses on säätänyt, todistukseksi heille".  45. Mutta mentyään pois tämä rupesi laajalti julistamaan ja asiasta tietoa levittämään, niin ettei Jeesus enää saattanut julkisesti mennä kaupunkeihin, vaan oleskeli niiden ulkopuolella autioissa paikoissa; ja kaikkialta tultiin hänen tykönsä.  

 

Mark.5: 35. Hänen vielä puhuessaan tultiin synagoogan esimiehen kotoa sanomaan: "Tyttäresi kuoli; miksi enää opettajaa vaivaat?" 36. Mutta Jeesus ei ottanut kuullakseen, mitä puhuttiin, vaan sanoi synagoogan esimiehelle: "Älä pelkää, usko ainoastaan".  37. Ja hän ei sallinut kenenkään muun seurata mukanansa kuin Pietarin ja Jaakobin ja Johanneksen, Jaakobin veljen. 38. Ja he tulivat synagoogan esimiehen taloon; ja hän näki hälisevän joukon ja ääneensä itkeviä ja vaikeroivia. 39. Ja käydessään sisään hän sanoi heille: "Mitä te hälisette ja itkette? Lapsi ei ole kuollut, vaan nukkuu."  40. Niin he nauroivat häntä. Mutta hän ajoi kaikki ulos ja otti mukaansa lapsen isän ja äidin sekä ne, jotka olivat hänen kanssaan, ja meni sisälle sinne, missä lapsi makasi. 41. Ja hän tarttui lapsen käteen ja sanoi hänelle: "Talita kuum!"  Se on käännettynä: Tyttö, minä sanon sinulle, nouse. 42. Ja heti tyttö nousi ja käveli. Sillä hän oli kaksitoistavuotias. Ja he joutuivat suuren hämmästyksen valtaan. 43. Ja hän kielsi ankarasti heitä antamasta kenellekään tietoa tästä ja käski antaa tytölle syötävää.  

 

Luuk.9: 20. Niin hän sanoi heille: "Kenenkä te sanotte minun olevan?"  Pietari vastasi ja sanoi: "Sinä olet Jumalan Kristus". 21. Niin hän vakavasti varoittaen kielsi heitä kenellekään tästä puhumasta 22. ja sanoi: "Ihmisen Pojan pitää kärsimän paljon ja joutuman vanhinten ja ylipappien ja kirjanoppineiden hyljittäväksi ja tuleman tapetuksi ja kolmantena päivänä nouseman ylös". 

 

Näitä ja muutamia muita kohtia on ihmetelty, miksi Jeesus kielsi kertomasta.

Eikö se ollutkaan tarkoitus, että ihmiset tulisivat tietämään, että Hän on profeettain ennustama Messias.

Kielloilla oli määrätty syy.

 

Siihen aikaan oli opetus, että tuleva Messias tekee ihmeitä, saa sokeat näkemään, kuurot kuulemaan, sekä herättää kuolleita.

Pitaliset opetettiin kuuluvan kuolleisiin, joten myös pitalisen parantaminen oli sama, kuin kuolleen herättäminen.

Nyt Jeesus teki näitä Messiaan tekoja, mutta Hän ei halunnut niiden tulevan yleiseen, ja sitä kautta vastustajien tietoon.

Nämä parantamiset ja kuolleista herättämiset, joissa tuli kielto, tapahtuivat lähinnä Jeesuksen toiminnan alkuaikoina.

Hän ei halunnut paljastua liian aikaisin, koska silloin toiminta etenkin Juudeassa olisi ollut hyvin vaikeaa, ja kuitenkin Jeesus halusi julistaa Jumalan sanaa myös siellä.

Tässä asia aivan lyhyesti, ei ilmi liian aikaisin.

 

Viikon päästä tavataan, jos Jumala suo, ja silloin katsotaan uusi asia.

Olkaa Siunatut Jeesuksen Vapahtajamme, Messiaan Nimessä ja Veressä, toivoo vähäinen veljenne.