Ilm.21: 11. ja siinä oli Jumalan kirkkaus; sen hohto oli kaikkein kalleimman kiven kaltainen, niinkuin kristallinkirkas jaspis-kivi

Ilm.21: 18. Muuri oli rakennettu jaspiksesta, ja kaupunki oli puhdasta kultaa, kuin puhdasta lasia.

Aikaisemmin kerroin kuinka puhdas kulta sai aikaan heijastuksen, joka on peilejä kirkkaampi.

Nyt Raamattu kertoo Uuden Jerusalemin hohdosta, ja muurin rakenteesta.

Muuri oli rakennettu jaspiksesta, ja siinnä oli eräs harvinainen ominaisuus.

Jaspis on normaalisti läpinäkymätöntä kalsedonia, jonka erilaiset mineraaliset epäpuhtaudet etenkin rautaoksidit, ovat värjänneet punaiseksi, keltaiseksi tai vihreäksi.

Täysin lisäaineista puhdasta jaspista on vaikea löytää, ja se mikä on löydetty, on yleensä mattamaista ja kiillotonta, joka taitavalla hiomisella voidaan saada jonkinverran kiiltämään.

Nyt kuitenkin tuo noin 72 m korkea muuri, jolla on pituutta noin 9 200 km on kokonaan tuota harvinaista jaspista, joka on kaiken lisäksi niin loistavan kiiltävää, jollaista eivät jalokivisepät saa.

Tämä kuvastaa Jumalan täydellisyyttä, ettei siellä ole mitään epäpuhdasta edes rakennusaineissa.

Toisessa paikassa on kerrottu, ettei sinne pääse mitään epäpuhdasta.

Pidetään itsemme Jeesuksen veren puhdistuksen alla, että pääsemme kerran Uuteen Jerusalemiin.

Katsotaan ensi kerralla perustuksia, jos Jumala suo.

Viikon päästä tavataan taas täällä, jos Jumala suo, sanoo vähäinen veljenne.

Olkaa Siunatut Jeesuksen Kristuksen Messiaan nimessä ja veressä.