Ilm. 4:1. Sen jälkeen minä näin, ja katso: taivaassa oli ovi avoinna, ja ensimmäinen ääni, jonka minä olin kuullut ikäänkuin pasunan puhuvan minulle, sanoi: "Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva."

Sen jäkeen minä näin

Tässä näkyy, että näyillä oli järjestys, ja nyt päättyy yksi vaihe, niitä ei  tullut sattumanvaraisessa järjestyksessä.

Seurakuntakirjeet päätyttyä, Johannes sanoo ”Sen jälkeen minä näin”.

Ja katso

Sanontaa käytettiin, kun haluttiin painottaa sanottavan tärkeyttä.

taivaassa oli ovi avoinna

Herra avasi oven Johannekselle, ”Kun minä avaan, ei kukaan sulje” kuten muistatte.

Raam. puh. Taivaan ovesta Ps.78:23, ja Taivaan ikkunoista, 1.Moos.7:11, 1.Moos.8:2, Mal.3:10.

Aiheesta olisi paljon asiaa, mutta tärkeintä on, että ne aukeaa meille ikuisen ilon oviksi.

Soitin johon puhujan ääntä verrattiin, oli aika varmasti soofar, temppelin torvi.

Kyseessä on selvästi Jeesuksen ääni.

Nouse ylös tänne,

Jakeessa 2 se selviää nousiko hengessä, vai kohosiko myös ruumis.

Tässä näkyy, ei heti pidä tehdä varmoja päätelmiä, ennen kuin on tutustunut asiaan laajemmin.

Kohta ei tarkoita uskovien tempausta, kuten usein selitetään.

Vain Johannes sai kutsun tulla ylös, jossa Hän saa nähdä tulevia tapahtumia, ja käskyn kirjoittaa niistä.

Tämä usein liitetään Filadelfian seurakunnalle luvattuun koetuksen hetkestä varjeltumiseen. Kohta ei mitenkään viittaa siihen.

niin minä näytän sinulle,

Taas muistutetaan, kuka on asioiden näyttäjä.

Jumala näytti Johannekselle taivaassa sellaista, jota ei halunnut näyttää maan päällä.

Tästä näkyy, että joka asia ilmestyksessä on Jumalalta.

Siksi niitä ei saa muuttaa, ei saa jättää pois, ei lisätä mitään.

Jumala kieltää sovittamasta ihmisjärkeen, tai uskottavan tuntuisiksi.

mitä tämän jälkeen on tapahtuva.

Tulevat asiat puhuu lähinnä seurakuntakauden, ja enimmäkseen sen loppuvaiheissa näkyvässä, ja näkymättömässä maailmassa tapahtuvista asioista.

Tulevat tapahtumat kertovat mitä tapahtuu, ennen kuin tulee loppu, ja taivas auennut Jumalan lapsille, sekä kadotus Jeesuksen hyljänneille.

Tapahtumia joita Johannekselle näytetään, moni pitää satoja vuosia ennen Johanneksen aikaa tapahtuneiksi, tai vielä vanhemmiksi.

Jumala ei sano Srk. kirjeidenkään olevan historian kertausta.

Hyvä lukijani, ei ole mitään syytä pelätä tulevia tapahtumia, jos Jeesus on Herrasi.

Ole siunattu Jeesuksen Kristuksen Nimessä ja Veressä.

Tapaamme viikon kuluttua, jos Jumala suo.