Tästä on kahta vastakkaista mielipidettä, toisten mielestä nykyään voi tietää, ja Pyhä Henki on ilmaissut tämän ihmisille. Vain Jeesuksen ollessa maan päällä, ei voinut tietää. Näin väittävät vetoavat seuraaviin Jeesuksen sanoihin.

 

Joh.14: 26. Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.

He sanovat tuon Pyhän Hengen opettamisen tarkoittavan myös tiedon Jeesuksen paluusta.

 

 

Toiset taas ovat sitä mieltä, ettei ihminen voi tietää Jeesuksen paluun ajankohtaa, ja he vetoavat seuraaviin Jeesuksen sanoihin.

 

Matt.24: 36. Mutta siitä päivästä tai hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit eikä Poika, vaan Isä yksin.

 

Katsotaan lyhyesti mitä Jeesuksen sanoman sisältö on noissa kohdissa.

 

Joh.14:26 … kun sen lukee loppuun asti, niin siinnä sanotaan aivan selvästi Pyhän Hengen muistuttavan ja opettavan, sitä mitä Jeesus on sanonut, ei yli sen. Se mitä Jeesus paluustaan sanoo, näkyy jakeessa 36 aivan kirkkaasti. Pyhä Henki ei voi opettaa mistään asiasta muuta kuin mitä Jeesus on sanonut.

 

Onko tuo sanankohta sitten vielä voimassa? Siihenkin löytyy Jeesukselta oikein tarkka määritelmä. Matt.24:35. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa. Jeesus ei missään kohdassa kumoa jakeen 36 sanojaan, ei siis ole mitenkään todennäköistä, että tämä Hänen Sanansa olisi kadonnut. Jos ajatellaan ettei yksi kohta pidä paikkaansa, niin siinä on vaarana ajatella pitääkö muutkaan kohdat.

Mitä käärme sanoi Paratiisissa? 1.Moos.3: "Onko Jumala todella sanonut”