Matt.24: 32. Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä. 33. Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä. 34. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat.

Yleinen tulkinta oli että, Raamatun sukupolven pituus on 40 vuotta, ja koska Israel itsenäistyi 1948 siitä 40 vuotta on 1988. Tästä tultiin siihen tulokseen, että Jeesus tulee viimeistään 1988. Tähän laskelmaan päädyttiin myös Jeesuksen toisen puheen kautta.

 

Tämä on kohta, jonka väärä tulkinta, on aiheuttanut suoranaista vahinkoa joissain seurakunnassa, ja jopa vienyt muutamilta uskon Jumalaan Sanaan. Samoin monet uskovat joutuivat pilkatuksi. Myös minulle sanottiin, että miten nyt kun Jeesus ei tullut, Raamattuhan valehtelee.

 

Väärä tulkinta pohjautuu muutamaan virheeseen.

Ensinnäkään Raamattu ei ilmoita sukupolven iäksi 40 vuotta, vaan se on päätelty Israelin kansan erämaavaellukseen kuuluvasta ”rangaistukierroksesta” joka oli 40 vuotta.

 

Kun luemme kohdan, niin kuin siinnä lukee, niin Jumala sanoi näin, eikä muuta; 4.Moos.14: 29. Tähän erämaahan kaatuvat teidän ruumiinne, teidän kaikkien, jotka olette katselmuksessa olleet, niin monta kuin teitä on kaksikymmenvuotisia ja sitä vanhempia, jotka olette napisseet minua vastaan………jae 34: Niinkuin te neljäkymmentä päivää vakoilitte maata, niin saatte nyt, päivä vuodeksi luettuna, neljäkymmentä vuotta kärsiä pahoista teoistanne ja tulla tuntemaan, mitä se on, että minä käännyn teistä pois.

 

Jumala ei siis puhu sukupolvesta, vaan ainoastaan katselmuksessa olleet miehet, he eivät päässeet. Huomatkaa, että katselmuksessa ei ollut naisia. Samoin rangaistus ei koskenut alle 20 v miehiä, eli miehistä vanhimmat olivat 59 v jotka pääsivät Luvattuun Maahan. Naisia voi olla vaikka kuin vanhoja. Ei pidä lisätä Jumalan sanoihin mitään, ettei Hän vaatisi meitä tilille.

 

Matteuksessa oleva alkukielen sana ”genea” merkitsee ”rotu, laji, perhe, sukupolvi”. Aikamääritys tarkoittaa sitä, ettei Israelin kansa katoa ennen kuin kaikki nuo ovat tapahtuneet, ja Jeesus tullut takaisin. Jokainen Jeesuksen Sana on totta, mutta ihmisten tulkinnat ovat toisinaan virheellisiä.