Ilm.19:11. Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa. 12. Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse, 13. ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan on Jumalan Sana 14. Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen. 15. Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan. 16. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra." 17. Ja minä näin enkelin seisovan auringossa, ja hän huusi suurella äänellä sanoen kaikille keskitaivaalla lentäville linnuille: "Tulkaa, kokoontukaa Jumalan suurelle aterialle 18. syömään kuningasten lihaa ja sotapäällikköjen lihaa ja väkevien lihaa ja hevosten sekä niiden selässä istuvien lihaa ja kaikkien vapaitten ja orjien lihaa, sekä pienten että suurten." 19. Ja minä näin pedon ja maan kuninkaat ja heidän sotajoukkonsa kokoontuneina sotiaksensa hevosen selässä istuvaa vastaan ja hänen sotajoukkoansa vastaan             Selvästi Jeesus. Hän on Jumalan Sana, Kuningasten Kuningas ja Herrain Herra.                                           Sitten tarkemmin kohta vereen kastettu viitta (vaippa).                                           

 

Kyse ei ole varsinaisesta pukeutumiseen liittyvästä vaate vaan Israelilaisen miehen rukousviitta eli Talit, jonka sai poika jonka vanhemmilla oli varaa ostaa se, täytettyään Lain Pojan iän 13v.

Talitia käytettiin aina rukoiltaessa ja luettaessa kirjoituksia. 

Varmasti Talit oli Jeesuksella, koska Hän luki ja selitti synagoogassa Jesajan ennustuksia. 

Lukija käytti sitä aina. Olisi ollut suuri synagoogan häpäisy, jos ei sitä olisi käyttänyt ja Hänet olisi heitetty ulos. Jeesusta ei heitetty, eikä syytetty häpäisystä. 

 

Talit laitetaan Israelilaisen miehen mukaan hautaan kääreitten päälle taitettuna.

Jos hän kuoli sodassa, tai joutui murhan kohteeksi, tai kuoli satunnaisessa väkivallassa, ja erikoisesti silloin, jos ei ole varmuutta tappajasta, ennen ruumiin käärimistä hautausta varten, vaipan kulma kastellaan uhrin omaan vereen ja vaippa laitetaan rinnan päälle. 

Muissa tapauksissa ei kasteltu vereen.

 

Vanha opetus sanoo: Jos murhaajaa ei tiedetä ja jää paljastumatta välttyen tuomiolta, niin viimeisessä ylösnousemuksessa on vereen tahrattu viitta todistuksena häntä vastaan.                            Raamatussa kerrotaan, että Jeesuksen ihokkaasta heitettiin arpaa. 

Haudassa oli käärinliinat taiteltu. Talitia ei mainita. Sen kanssa ilmeisesti tehtiin perinteen mukaisesti, eli kulma kastettiin Jeesuksen vereen.

 

Huomaa että ratsastajaa vastaan soti Peto ja maan kuninkaat. Ei Israel jae 19.                                           Tässä vereen kastetun Talitin päällä olo osoittaa, että vastassa olivat ne, joita vastaan veri oli todistuksena, kansat, ja sielunvihollinen. Siksi viitta mainitaan merkkinä syyllisistä.                     

 

Tämä on merkki meille kaikille. Se on merkki myös Israelin kansalle, että Golgatalla kuollut Jeesus on kuningasten Kuningas, ja herrain Herra, luvattu Vapahtaja, josta kaikki profeetat olivat puhuneet, ja jota he olivat odottaneet suurella kaipauksella.  

Kohta osoittaa kaikille sen, ketä vastaan veri on todistus, eli todelliset tappajat.                                                                                        

 

Jumala pitää todellisina tappajina kaikista kansoista Jeesuksen hylkääjiä. 

Opetetaan vain Israelin kansan tappaneen Jeesuksen ja Hänen verensä kostetaan heille.

Raamattu ei vahvista tätä väitettä, ei tässä eikä missään muussakaan kohdassa.

 

Jeesuksen pyhää Liitonverta ei saa häväistä, ja alentaa sanomalla, ettei se ole Israelin kansalle lunastuksen veri, vaan tuomion ja koston veri, joka juutalaisten on hyvitettävä omalla verellään. Kenen verellä voi hyvittää Jeesuksen veren?