Matt.18: Sillä hetkellä opetuslapset tulivat Jeesuksen tykö ja sanoivat: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?" 2. Niin hän kutsui tykönsä lapsen, asetti sen heidän keskellensä 3. ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan. 4. Sentähden, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa. 5. Ja joka ottaa tykönsä yhden tämänkaltaisen lapsen minun nimeeni, se ottaa tykönsä minut. 6. Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. 7. Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!

 

Uskonnolliselta kannalta lapsi oli fariseuksille vähäarvoinen. Vain sellainen oli arvokas, joka tunsi lain ja noudatti sitä. He kyllä rakastivat lapsiaan, pitivät muuten arvossa, ja näkivät heissä Jumalan kansan tulevaisuuden, mutta lapsen oli ensin opittava laki, ennen kuin oli arvokas uskonnolliselta kannalta.

 

Siksi Jeesuksen sanat olivat suorastaan hengellistä vallankumousta, ja vastoin sitä mitä fariseukset opettivat.

Jeesus osoittaa, kuinka Jumalan valtakunta on niin suuri, ettei sitä kukaan voi ansaita teoillaan, vaan ainoastaan Kristuksen sovitustyöllä, uskolla, Jumalan rakkaudella, ja armolla avautuu tie sinne.

Tässä Jeesus myös varoittaa vakavasti viettelyksistä, ja niiden järjestäjistä, uskovan tiellä, ja tielle.