Hauensydän voi sykkiä vielä 2 ½ h ruumiista erikseen joutuneena, muu ruumis voi vielä potkia 10 min kuluttua ilman sydäntä.

Molemmat kokeellisesti todistettuja asioita.

Ruumis ja sydän ovat kuitenkin matkalla varmaan kuolemaan, jos ovat erillään.

Molemmat esimerkkejä, että seurakuntayhteyttä tarvitaan.

Usein kuulee sanottavan, ettei seurakuntayhteyttä tarvita, käy vain kokouksissa jotka miellyttää.

Katsoo missä on sopiva ja tunnettu puhuja, tai hyvät soittajat ja laulajat, sekä mahtava tunnelma, se riittää.

Tämä on sieluvihollisen kuiskimaa lihaa miellyttävää valhetta.

Jos kerran olemme Kristuksen ruumis, niin paikkamme on siinnä mihin Kristus on asettanut, ja se on seurakunta, jos sellainen on.

Kaikkiallahan sellaista ei ole.

Meidän tehtävämme on olla rakentamassa, vahvistamassa, iloitsemassa iloitsevian kanssa, ja itkeä itkevien kanssa, sekä auttaa toisiamme pääsemään perille, ja olemaan valona maailmalle.

Jopa kaukomailla työskentelevä lähetti, tarvitsee rukoilijoita, ja seurakuntaa taakseen.

Rukoilijoiden tarve tuli myös itselle hyvin selväksi, kun aikoinaan kuljin Venäjällä Jumalan Valtakunnan työssä.