Tästä on kiistelty paljon kristillisissä seurakunnissa, onko Pyhää Henkeä palvottava, vai ei, ja onko se väärin, tai syntiä jos palvoo, tai jättää palvomatta.

On uskonsuuntia jotka tuskin mainitsee Häntä, koska he ovat sitä mieltä, että Pyhä Henki jäi alkuseurakunnan mukana pois, ja Hänet korvaa nykyään hyvä opetus, sekä järjestäytynyt hallinto.

Toisessa ääripäässä ovat ryhmät, joiden tilaisuuksissa, hyvin suurten osan ajasta joku/jotkut laulaa, tai anoo ”Tule Pyhä Henki”.

Onkohan Raamatussa mitään ohjetta, katsotaas?

Matt.18: 20. Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään."

Kuten näkyy, jos ollaan koolla Jeesuksen nimessä, niin Jeesus ON keskellämme.

Sitten Joh.16: 13. Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. 14. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.

Pyhä henki kirkastaa Kristusta, mutta ei ota Hänen paikkaansa.

Hepr.9: 14. kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!

Kuten näkyy Kristuksen veri pudistaa omantuntomme palvelemaan elävää Jumalaa, ei vain Hänen Henkeään, Pyhää Henkeä, joka on suuri ja pyhä.

Pyhä Henki on ohjaamassa meitä Jumalan Sanan tiellä, jossa Kristus kirkastuu.

Tämä on vaikea aihe, enkä yhtään väheksy Pyhän Hengen osuutta, sillä Pyhä Henki on niin pyhä, että Hänen pilkkansa on ainoa anteeksiantamaton synti.

Jeesus ei missään kohtaa käske palvomaan, eikä palvelemaan Pyhää Henkeä, mutta sanoo Pyhän Hengen opettavan kaiken, ja muistuttavan kaikesta, mitä Hän on sanonut.

Jeesus ON, kun kokoonnutaan Hänen nimessään, siellä Pyhän Henkensä ja Sanansa kautta.

Ei ole synti palvoa Pyhää Henkeä, mutta Sanan mukaan oikeampi on palvoa Jeesusta.

Viikon päästä vielä asia, joka vaivaa monia.

Onko minussa Pyhä Henki, mistä sen tiedän?