Tämä on asia joka vaivaa monia, ja opetusta sen tiimoilta on monenlaista.

Olen törmännyt usein sellaiseen käsitykseen, että meissä on Pyhä Henki vain silloin, kun joku rukoilee puolestamme, ja jos siinnä ilmenee kielillä puhumista, tai joitan muita voimavaikutuksia.

Sekin on yleinen käsitys, että Pyhä Henki toimii vain seurakunnan keskellä.

On myös uskovia jotka surevat sitä, ettei heissä ole ollenkaan Pyhää Henkeä, eikä ole koskaan ollutkaan, koska he ovat niin huonoja tai heikkoja uskovia.

 

Katsotaas mitä Jumalaan Sana sanoo asiasta.

Vaikka kohtia olisi monia, niin vain yhden, ettei tästä tule kovin pitkää.

 

Joh.16:7. Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne, 8. ja hän tulee ja paljastaa, että maailma on väärässä, hän paljastaa, mitä on synti, mitä vanhurskaus ja mitä tuomio. 9. Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun, 10. vanhurskaus tulee julki siinä, että minä menen Isän luo ettekä te enää näe minua, 11. ja tuomio on siinä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu. 

 

Erittelen hieman tätä, niin ymmärrätte, että jos nämä toteutuvat kohdallasi, niin sinussa on Jumalan Pyhä Henki asumassa ja ohjaamassa.

 

Nykyään maailma sano jo lähes kaikkea hyväksyttäväksi, ja sanoo ettei ole kyse synnistä, vaan ihmisoikeuksista sellaisistakin asioista jotka Jumala ilmoittaa synniksi.

Jos tunnustat ja uskot asian olevan niin, kuin Jumala sanoo synnin synniksi, niin jo se on merkki, että Pyhä Henki puhuu sinulle.

Jos tunnustat senkin synniksi, etteivät ihmiset usko Jeesukseen, niin jo tämän kohdan mukaan, sen

ilmoittaa sinulle vain Pyhä Henki.

Jos uskot Jeesuksen olevan Isän Jumalan luona, niin senkin uskon antaa sinulle vain Pyhä Henki.

 

Jos uskot, että maailman ruhtinas sielunvihollinen on jo tuomittu, ja odottaa vain Jumalan tuomion täytäntöön laittamista, senkin uskon antaa sinulle vain Pyhä Henki.

Aiheesta olisi paljon sanottavaa, sellaista joka liittyy otsikkoon, mutta eiköhän tuossa ollut alkuun kohtia joilla voit koetella itseäsi, onko sinussa Pyhä Henki.

 

Kokemuksetkaan hengen ilmiöistä eivät missään tapauksessa ole pahasta, mutta niitä ei voi pitää ainoina merkkeinä siitä onko minussa Pyhä Henki arkielämässäkin.

 

Viikon kuluttua ilmeisesti uusi aihe, jos Jumala suo!