Jes.60:18 Maassasi ei enää kuulla väkivallasta, ei hävityksestä eikä tuhosta rajojesi sisällä. Sinä kutsut muurejasi Pelastukseksi ja porttejasi Ylistykseksi. 

(JRT käännös) 

 

Ps.140:1. Musiikinjohtajalle. Daavidin psalmi. 2. Vapauta minut, Herra, pahoista ihmisistä, varjele minut väkivaltaisilta miehiltä, 3. jotka ajattelevat sydämessään pahaa ja lietsovat joka päivä sotaa. 4. He ovat teroittaneet kielensä käärmeen kielen kaltaiseksi, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla. Sela. 5. Varjele minut, Herra, jumalattoman käsistä, varjele minut väkivaltaisilta miehiltä, jotka miettivät, kuinka saada jalkani kompastumaan. 6. Nuo ylpeät ovat virittäneet minulle ansan ja pauloja, levittäneet verkon tielle, asettaneet pyydyksiä minua varten. Sela. 

(Raamattu kansalle käännös) 

 

Kaikki nuo kohdat, joissa mainitaan väkivallasta, käytetään sanaa ”hamas”, joka tarkoittaa väkivaltaista toimintaa.

Sana esiintyy kaikkiaan 60 kertaa VT:ssä. 

 

Nyt jos otetaan samat kohdat, ja lausutaan alkuperäinen hepreankielinen sana väkivallan paikalle, tulee tällainen teksti.  

Jes.60:18 Maassasi ei enää kuulla väkivallasta ( = hamasista), ei hävityksestä eikä tuhosta rajojesi sisällä. Sinä kutsut muurejasi Pelastukseksi ja porttejasi Ylistykseksi. 

(JRT käännös) 

Hamashan tekee hävitystä ja tuhoa Israelin rajojen sisällä. 

Tässä on myös mielenkiintoinen, että muureilla on erisnimi Pelastus ja porteilla erisnimi Ylistys. 

En siihen puutu tässä sen enempää.  

Ps.140:1. Musiikinjohtajalle. Daavidin psalmi. 2. Vapauta minut, Herra, pahoista ihmisistä, varjele minut väkivaltaisilta ( = hamasin) miehiltä, 3. jotka ajattelevat sydämessään pahaa ja lietsovat joka päivä sotaa. 4. He ovat teroittaneet kielensä käärmeen kielen kaltaiseksi, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla. Sela. 5. Varjele minut, Herra, jumalattoman käsistä, varjele minut väkivaltaisilta ( = hamasin) miehiltä, jotka miettivät, kuinka saada jalkani kompastumaan. 6. Nuo ylpeät ovat virittäneet minulle ansan ja pauloja, levittäneet verkon tielle, asettaneet pyydyksiä minua varten. Sela. 

Hamashan lietsoo sotaa.  

Asiatiedot kirjasta ”Profeetta Jesaja puhuu, hamas sanan asettaminen noihin kohtiin on minun, samoin muu tulkinta.  

 

Noin viikon kuluttua tavataan täällä uudella aiheella, jos se on Jumalan tahto. 

Olkaa Siunatut Jeesuksen Kristuksen Messiaan nimessä ja veressä, toivottaa vähäinen veljenne.