Ps.3:8. Nouse, Herra! Pelasta minut, Jumalani!

Tuleeko tämä toivomus usein mieleesi ja välillä huulillesikin?

Katsotaan mitä tämä puhuu tänään, ja tulevina päivinä sinulle, hyvä lukijani.

Nouse, Herra!

Heprean tekstien mukaan tässä pyydetään Jumalaa nousemaan rukoilijan avuksi.

Kristillinen ilmaisu, jota tämä vastaa on, että hädässä kristitty saa rukoilla ”Tule avukseni Herra, Jumalani pelasta minut”

Ensi silmäykseltä näyttää kyse olevan pelkästään Daavidin hädältä.

Kuitenkin tässä on myös pyyntö ahdistetulle seurakunnalle kautta aikain, myös lopunajan ahdistetulle seurakunnalle.

Se on myöskin yksilö uskovalle, kuten sinulle.

Psalmissa näkyvänä on pyyntö Jumalalle, että Hän lähtee taas liikkeelle, näyttää valtaansa ja ohjaa kansansa voittoon.

Huomaa, että kaikki Hänen omansa kuuluvat Hänen kansaansa, sinä myös.

Jumalan nousemisen ajatus liittyy myös Liitonarkkiin, joka symboloi Jumalan kuninkuutta.

Jumalan katsottiin istuvan kerubien peittämän armoistuimen päällä.

Jumalaan liitettiin usein ilmaisu ”Hän jonka valtaistuinta kerubit kannattavat”. 1.Sam.4:4.   2.Sam.6:2.   2.Kun.19:15.   Ps.80:2.   Jes.37:16.

Pelkkä sanonta ”nouse” tarkoitti sen ajan kielenkäytössä liikkeelle lähtemistä.

Vaikka Jumalaa pyydetään lähtemään liikkeelle, ei Hänen ajateltu olevan laiskana tai levossa, vaan tällä pyydettiin Jumalan lähtevän liikkeelle auttamaan kansaansa.

Hänen katsottiin lähtevän liikkeelle myös silloin, kun arkkia kuljetettiin juhlakulkueessa 4.Moos.10:35-36.

Vanhan Israelin opetuksen mukaan, kun Jumala lähtee auttamaan kansaansa, silloin Israelin viholliset tuhoutuvat.

Hänellä on voimaa auttaa kaikissa myös tilanteissasi, hyvä lukijani.

Vaikka vaikeudet eivät katoaisikaan, niin Hän auttaa kestämään ne.

Pelasta minut, Jumalani!

Jeesus näkyy taas sanassa pelasta, sillä mehän tiedämme, että vain Jeesuksessa on pelastus.

Vain Jeesuksessa on pelastus myös sinulle hyvä lukijani.

Ilman Häntä ei meillä ole pääsyä Taivaaseen kuoleman jälkeen, sanoi kuka mitä hyvänsä!

Näemmekö seuraavaksi täällä, vai Taivaassa, hyvä lukijani?

Erään kerran sekin on ajankohtainen muistutus!

Ole Siunattu Jeesuksen Messiaan (=Kristuksen) Nimessä ja Veressä!

Toivoo eräs Kaidan Tien kulkija!