Asuuko Jumalan luona, tai niin hyvä, kuin pahakin?

Ps.5:5. Sinä et ole Jumala, joka mieltyy vääryyteen. Paha ei saa asua sinun luonasi.

Sinä et ole Jumala, joka mieltyy vääryyteen.

Psalmin kirjoittaja on saanut nähtävästi kokea paljon ihmisten pahuutta.

Tätä pahuutta on ilmeisesti tullut myös ns. uskovien taholta, ja tässä on peitetty pyyntö pahan karsimiseen myös seurakunnan keskuudesta.

Yhtenä esimerkkinä kirjeessä korinttolaisille Paavali nuhtelee heitä monenlaisesta synneistä, joita sinne on päässyt.

Samoin Ilmestyskirja tuo esiin monta pahaa asiaa viiden srk.n kohdalla.

Sieluvihollinen on tunkenut vuosituhanten aikana paljon pahaa kristikuntaan, kuten juutalaisvihaa jopa suoranaista vainoa, myös toisten kristittyjen ryhmien vainoa, jopa uskonsotia.

Jumala ei ole mielistynyt sellaiseen.

Paha ei saa asua sinun luonasi.

Herra asuu kansansa keskuudessa, joten siellä ei voi asua paha, ja tässä on viittaus srk:n, kuten sanotaan Psalmissa 1; Ps.1:5. Sen tähden jumalattomat eivät kestä tuomiolla eivätkä syntiset vanhurskaiden srk:ssa.

Tätä tuntuu joskus ihmisten olevan vaikea hyväksyä.

Vaikuttaa kuin ihmiset ovat sitä mieltä, että kyllä Jumala sietää ihmisissä paljon aivan tahallista pahuuttakin, kun vain ihminen edes löyhästi on mielestään kuuluvinaan Jumalan lasten joukkoon.

Kerran eräs työkaverini sanoi, että kyllä lauantai iltana voi aivan hyvin juopotella, ja elää miten vain, kun vain sunnuntaina menee Jumalanpalvelukseen.

Hän sanoi aivan vakavissaan, että silloin pysyy tasapaino.

Kuitenkin Jumalan Sana opettaa, ettei paha saa asua Jumalan luona.

Seurakunta on Kristuksen maanpäällinen ruumis, eikä Kristuksessa asu paha!

Kyllä eräs vähäinen veljenne on sitä mieltä, että kyllä Jumala on ainoa, joka sanoo miten asiat ovat, eivät Jumalan Sanan vesittäjät.

Ei ihminen voi määrätä itse ehtoja, jolla hän menee Taivaaseen, vain Jumala määrää.

Armollakin on rajat, sen osoittaa myös tämä kohta.

Ei tahallinen syntielämä, jossa ei tehdä, eikä halutakkaan tehdä parannusta, ei vie Taivaaseen.

Näitä tuumii tällä kertaa eräs vähäinen veljenne!

Käyttöoikeutesi eivät riitä kommentointiin