Jes.9:5: Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas.

Tästä Raamatunkohdasta mainitaan usein, varsinkin joulun aikoihin. Noita erilaisia nimityksiä tuodaan esiin, mutta kohta ”jonka hartioilla on herraus” jää aina sivuun. Siinnä kuitenkin näkyy Kristuksen ja seurakunnan suhde kaikkein selvimmin.

Häissä vihkimisen jälkeen morsian laittoi kasvoja peittävän hunnun miehen hartioille, ja näin siirsi herrauden miehelleen = jonka hartioilla on herraus.

Kohdassa näkyy jo tuleva taivaallisen hääjuhlan päätös, kun Kristus- morsian Seurakunta on vihitty Kristukselle. Tämä on vahvistus sille, että Seurakunta todella on Kristuksen morsian, ja kerran on hääjuhla tuleva.

Samassa kohdassa näkyy, kuinka mahtavalle miehelle Seurakuntamorsian vihitään.