Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku:

Tämä on viimeinen srk. kirje, Laodikean seurakunnalle.

Kaupungin perusti Antiokhos II Theos noin 300 vuotta ennen Jeesuksen aikaa.

Nimi tuli hänen vaimonsa mukaan.

Rooman vallassa siitä tuli alueen taloudellinen, hallinnollinen sekä puuvillan viljelyn keskus.

Kaupungin lähellä sijaitsee Pamukkalen lähteet, joiden vesi soveltui purppuravärjäykseen.

Laodikeasta tuli purppuravärjäämöiden kaupungin.

Pamukkalen vesiä pidettiin parantavina, mm. silmävoiteena ja pyhinä, siksi Laod. tuli paljon kylpylävieraita ja pyhiinvaeltajia, tuoden paljon rahaa, ja siitä tuli eräs alueen rikkaimmista.

Nämä näkyy kirjeessä, jonka vuoksi mainitsen niistä.

Tässä kirjeessä kuten kaikissa, on ajankohtaista sanomaa nykyuskovalle ja nykyseurakunnalle.

Usein tutkitaan vain kirjeen tiukkaa sisältöä, sekä tulevaisuutta, joihin sen uskotaan pelkästään liittyvän.

Jo Laodikean nimessä on sanoma, sillä se tarkoittaa ”Kansan oikeus.”

Ei tarkoita oikeutta kansalle, vaan kansa päättää mikä on oikein.

Nimi viittaa, kuinka Jumalan oikeus on siirretty sivuun, ja tilalle tullut kansan mielen mukainen oikeus, eli ihmiskäsitykset ja ihmisopit.

Laodikea on srk. jossa on Jumalan arvovalta siirretty syrjään, ja toimitaan sen mukaan, mikä on ihmisten mielestä oikein, ja mikä on kenenkin käsitys oikeudesta.

Jumalan Sana ei miellyttänyt, niin se siirrettiin sivuun, ja laadittiin omat säännöt.

Synti ja siinnä eläminen, kansan oikeudessa on hyväksyttävää.

Tässä pari mielipidettä Jumalan Sanasta jossa ihmiskäskyt on nostettu korkeimmaksi.

Jes.29:13. Ja Herra sanoi: Koska tämä kansa lähestyy minua suullaan ja kunnioittaa minua huulillaan, mutta pitää sydämensä minusta kaukana, ja koska heidän jumalanpelkonsa on vain opittuja ihmiskäskyjä,

Jeesus sanoo; Matt.15: 9. mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä'."

Sama Mark.7:7

Tämä on nykyajan kansan oikeutta Laodikeaa.

Tässä, kuten kaikissa srk. krjeisssä, on ajankohtaista sanomaa meille kaikille.

Käsittelen myöhemmissä blogeissa sisältöä tarkemmin, sillä siinnä on liian paljon sanomaa lyhyeen blogiin.

Hyvä lukijani, mieti voiko kansa muuttaa Jumalan antamaa oikeutta ja sanomaa ihmisille sopivaksi.

Ei, sillä silloin se ei ole Jumalan Sanaa, vaan ihmisten mieltymysten mukaan tehty väännös ja väärennös Jumalan Sanasta.

Ole siunattu Jeesuksen Kristuksen Nimessä ja Veressä.

Tapaamme viikon kuluttua täällä, tai viimeistään Taivaassa!