Ilmestyskirja 5:11. Ja minä näin, ja minä kuulin monien enkelien äänen valtaistuimen ja olentojen ja vanhinten ympäriltä, ja heidän lukunsa oli kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta ja tuhat X tuhat,

11. Ja minä näin, ja minä kuulin

Toisen kerran Johannes todistaa itse nähneensä ja kuulleensa tämän kaiken taivaassa.

monien enkelien äänen valtaistuimen ja olentojen ja vanhinten ympäriltä

Nyt ei puhu vanhimmat tai olennot, vaan enkelit jotka vahvistavat näiden sanomaa.

Järjestys johtuu siitä, että arvokkaampi puhuu ensin, ja sitten vähempiarvoinen.

ja heidän lukunsa oli kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta ja tuhat kertaa tuhat,

Määrä oli sata miljoonaa ja miljoona.

Tässä lienee kyse eri lajin enkeleitä, kuten esim. kerubit, serafit tai muut sellaiset.

12. ja he sanoivat suurella äänellä: "Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan voiman ja rikkauden ja viisauden ja väkevyyden ja kunnian ja kirkkauden ja ylistyksen".

12. ja he sanoivat suurella äänellä:

Ei siis ollut kyse mistään vienosta tuulen henkäyksestä.

"Karitsa, joka on teurastettu

Tässä painottuu uhripuoli, ei puhuta lampunjalkojen välissä käyskentelevästä.

Juuri tuo uhrina olosta seuraa asiat, jotka tulee nyt esiin.

on arvollinen saamaan

Ihmisille Jumala antaa armosta, mutta Taivaassa ei enää tule armosta, vaan on oltava arvollinen.

Seuraavaa luettelo onkin ihmeellinen, avaan tarkemmin.

Äkkiä lukien vaikuttaa vain kaavamaiselta luettelolta, mutta ei ole.

Tässä on taas jumalallinen luku 7, eli näitä on 7 eri asiaa.

Tässä on ikään kuin oma tunnustus jokaista sinettiä/ristiä kohti.

Katsotaan ensin Israelin oppineiden näkökanta, sillä se ei ole mitenkään merkityksetön.

Hekin tutkivat Ilmestyskirjaa, vaikka eivät lue muuta Uutta Testamenttia.

Vanha juutalainen arvostettu rabbi Rasiel kirjoittaa, että tässä on täytynyt olla alkujaan, heprealaiset sanat, koska kaikki käsitteet ovat vanhoja israelilaisia.

Hänelle tulee, Kunnian ylistys, Suuruus, Mahti/Voima, Kuningaskunta, Palkittava kunnioitus, Voitto, Kiitosylistys.

cabod, gedulah, geburah, hammamlakah, hattiphereth, hannetsach, vehahod.

Aivan ilmeisesti Ilmestyskirjan alkuperäinen kieli on ollut heprea, josta on sittemmin käännetty kreikaksi.

Hyvä lukijani, näethän kuinka Taivaassa enkelit antavat tunnustuksen, meidän syntiemme puolesta itsensä uhriksi antaneelle Jeesukselle.

Voitko sydämestäsi yhtyä noihin tunnustuksiin, Herraamme Jeesusta kohtaan?

Viikon kuluttua näemme täällä tai Taivaassa, ja jos täällä, niin katsotaan vielä ihmeellisempiä tunnustajia.