Ilm.5:13. Ja kaikkien luotujen, jotka ovat taivaassa ja maan päällä ja maan alla ja merellä, kaikkien niissä olevien minä kuulin sanovan: "Hänelle, joka istuu valtaistuimella, ja Karitsalle ylistys kunnia, kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti!"

Ja kaikkien luotujen

Luetaan niin kuin lukee, eikä niin kuin luonnolliselta tuntuu, ja yleensä luetaan.

Muistattehan Jeesuksen Kristuksen Ilmestykseen ei saanut mitään lisätä, eikä mitään pois ottaa.

En nyt käy läpi kaikkea mitä Jumala on luonut, mutta lukekaa kotonanne 1.Moos, luvut 1 ja 2.

Näette selvästi, että vain Isä itse, Jeesus, ja Pyhä Henki eivät ole luotuja.

jotka ovat taivaassa ja maan päällä ja maan alla ja merellä,

Mitä kaikkea onkaan luotuna maan päällä, on sitä viruksesta norsuun.

Mitä on luotu Taivaassa, sitä emme kaikkea tiedä, enkä edes yritä luetella, kun ihminen ei voi tietää kaikkea, jotain on kerrottu Raamatusssa.

Entä merellä kaikki luodut, osa meren päällä, kuten linnut, mutta pinnan alla on enemmän luotua, kuin ihmismieli voi käsittää, ameeboista valaisiin.

kaikkien niissä olevien minä kuulin sanovan

Tämä on niin valtava tapahtuma, että huimaa ajatella ketkä puhuu,

Huomaa, Kaikki Luodut.

Joissain on Ylistys sanan sijaan Siunaukset.

Tässä on neljä asiaa, joita nämä luodut ilmoittavat, ja kuinka kauaksi aikaa.

Ne eivät ole toivomuksia, vaan ilmoituksia siitä, mitä kaikkea Isälle Jumalalle ja Pojalle Jeesukselle Messiaalle kuuluu.

14. Ja ne neljä olentoa sanoivat: "Amen", ja vanhimmat heittäytyivät kasvoilleen ja palvoivat häntä.

14. Ja ne neljä olentoa sanoivat

Tuon edellä olevan julistuksen päätteeksi puhuu vain ne 4 olentoa, ei edes vanhimmat.

He sanovat vain Jeesuksen erään nimen Amen, joissain käännöksissä sana on Totinen.

Nämä neljä olentoa tulevat olemaan hyvin merkittävässä asemassa seuraavassa, eli kuudennessa luvussa.

ja vanhimmat heittäytyivät kasvoilleen ja palvoivat häntä.

Joissain käännöksissä sanotaan ”kumartuivat, ja palvoivat”.

Neljän olennon lisäksi myös ne 24 vanhinta heittäytyvät kasvoilleen.

Käytäntö tuossa rukoustavassa on siihen aikaan ollut seuraavanlainen.

Ensin laskeuduttiin polvilleen, ja siitä sitten alemma, tai sitten kumarrettiin kasvot maahan.

Nyt nämä olennot ja vanhimmat suoraan heittäytyvät ilman polvistumista.

Äärimmäinen nöyryydenosoitus.

Tuollainen valtava Jeesus on kuollut puolestasi, ja myös ylösnoussut.

Ei ihme, että vain Hän on Tie, Totuus ja Elämä, eikä kukaan tule Isän luo muuta kuin Hänen (Jeesuksen) kautta.

Olethan Hänen omansa.

Näemme täällä viikon kuluttua, jos Jumala suo, tai sitten kerran Taivaassa, olethan matkalla sinne!