Ps.2:1.Miksi kansat kohisevat ja kansakunnat turhia ajattelevat? 2. Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä pitävät neuvoa Herraa ja hänen Voideltuaan vastaan:

”Kohisevat” voidaan myös kääntää, juonittelevat/raivoavat.

"Herraa ja Häen voideltuaan vastaaan", voidaan myös kääntää ”Hänen Messiastaan vastaan”.

Sopii hyvin nykyaikaan, melkein kaikissa maissa tehdään ja muutellaan lakeja joidenkin ryhmien, ja yleisen mielipiteen mukaan, mahdollisimman kauas Jumalan mielipiteestä.

Samasta aiheesta löytyy muissakin psalmeissa, sekä Jesajassa, Jeremiassa.

UT:n puolelta tunnetuimpia tähän viittaavia ovat seuraavat.

Ilm.19:19. Ja minä näin, että peto ja maan kuninkaat olivat sotajoukkoineen kokoontuneet sotimaan hevosen selässä istuvaa ja hänen sotajoukkoaan vastaan.  

 

UT:ssa tulee tämä psalmi yllättävässä kohdassa vastaan, ja on meille opiksi.

Kun apostolit pääsivät suuren neuvoston edestä, niin mentyään omiensa luo, he rukoilivat osin psalmin 2 sanoin.

Apt.4:24. Sen kuultuaan he kaikki yksimielisesti korottivat äänensä Jumalan puoleen ja sanoivat: "Valtias, sinä, joka olet tehnyt taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on! 25. Sinä olet Pyhän Hengen kautta puhunut meidän isämme, palvelijasi Daavidin, suulla: 'Miksi pakanat pauhaavat ja kansat ajattelevat turhia? 26. Maan kuninkaat nousevat ja ruhtinaat kokoontuvat yhteen Herraa ja hänen Voideltuaan vastaan.' 27. Todellakin, tässä kaupungissa kokoontuivat niin Herodes kuin Pontius Pilatuskin yhdessä pakanoiden ja Israelin heimojen kanssa pyhää palvelijaasi Jeesusta vastaan, jonka sinä olit voidellut. 28. He tekivät kaiken, minkä sinun kätesi ja päätöksesi oli ennalta määrännyt tapahtuvaksi.  

He eivät rukoilleet omin sanoin, vaan lainasivat tätä psalmia, ja profeettoja.

Tuokin ”ennalta määrännyt tapahtuvaksi” viittaa suoraan tähän psalmiin.

Tässä on hyvä opetus rukouksesta meille kaikille.

 

Ei tarvitse aina olla omia sanoja, voimme rukoilla myös Jumalan Sanasta löytyvillä, muillakin kuin Isä Meidän, tai Herran Siunauksella.

 

Nähdään viikon kuluttua, jos Jumala suo!

Käyttöoikeutesi eivät riitä kommentointiin